Esittely

Munskänkarna (viinurit, juomanlaskijat, viininmaistelijat) -viiniseura perustettiin Ruotsissa v. 1958. Viiniharrastus levisi myös Suomeen ja toiminta aloitettiin Turussa 1970-luvun lopulla. Sen jälkeen viiniseuroja on syntynyt eri puolille maatamme. Nykyisin Munskänkarnan jäsenillä on viiniseuroja myös Belgiassa, Hollannissa, Ranskassa, Brittein Saarilla, Sveitsissä, Singaporessa ja Japanissa. Munskänkarnan (tuttavallisemmin Munskan) jäseniä on tällä hetkellä kaikkiaan yli 12.000, joten se on maailman suurin viiniseura. Suomessa munskalaisia on yli 1000.

Oulun osasto perustettiin v. 2001 ja Oulun Munkäkarna rekisteröitiin Suomen Munskänkarna ry:n alle muiden Suomen Munskänkarna- yhdistysten tavoin. Nykyään Oulun Munskänkarna järjestää jäsenilleen vuosittain kymmenkunta korkeatasoista viinitastingia eli maistelutilaisuutta alustuksineen. Lisäksi Munskänkarna tarjoaa mahdollisuuden viinien opiskeluun rennossa ja iloisessa seurassa sekä innostuneimmille tasokoejärjestelmän, jossa viiniosaamistaan voi tentata kolmella eri tasolla.

Munskan toiminnan tavoitteena on levittää ja syventää viinien ja muiden jalojen juomien tuntemusta sekä edistää hyviä ja kohtuullisia juomatapoja. Näiden päämäärien saavuttamiseksi Munskänkarnan yhdistykset:

  • Järjestävät maistelutilaisuuksia ja luentoja eri viineistä ja viinialueista
  • Järjestävät seminaareja ja koulutustilaisuuksia sekä kursseja, joissa jaetaan aiheeseen liittyvää tietomateriaalia
  • Antavat jäsenilleen mahdollisuuden testata viinitietouttaan erilaisten tasokokeiden avulla
  • Järjestävät matkoja toiminnan kannalta kiinnostaviin kohteisiin.