Tampereen Munskänkarna

Viiniseura Munskänkarna (viinurit, juomanlaskijat, viininmaistelijat) perustettiin Ruotsissa vuonna 1958. Viiniharrastus levisi myös Suomeen ja ensimmäinen yhdistys aloitti toimintansa Turussa vuonna 1982. Sen jälkeen viiniseuroja on syntynyt eri puolille maatamme. Nykyisin Munskänkarnan jäsenillä on viiniseuroja myös Belgiassa, Hollannissa, Ranskassa, Iso-Britanniassa, Sveitsissä, Singaporessa ja Japanissa.

Harrastuksen laajentuessa Suomessa selkeytettiin toimintaa perustamalla 1.7.2000 Keskusliitto Suomen Munskänkarna ry, johon kuuluu tällä hetkellä 13 suomenkielistä paikallisseuraa. Ne ovat rekisteröityjä yhdistyksiä, joilla on kullakin oma, itsenäinen hallintonsa. Ruotsinkieliset yhdistykset (6 kpl) muodostavat oman alueellisen yhdistyksensä Svenska Munskänkarna i Finland r.f.

Munskänkarnan (tuttavallisemmin Munskan) jäseniä on kaikkiaan yli 12.000, joten se on maailman suurin viiniseura. Suomessa munskalaisia on yli 1000.

Munskan toiminnan tavoitteena on levittää ja syventää viinien ja muiden jalojen juomien tuntemusta sekä edistää hyviä ja kohtuullisia juomatapoja.

Tampereen Munskänkarna on perustettu vuonna 1991. Seura on siis jo juhlinut 30-vuotisjuhliaan. Seuran historiaan mahtuu enemmän ja vähemmän vilkkaita toimintajaksoja. Tällä hetkellä toiminta on säännöllistä ja seura kokoontuu kesiä lukuun ottamatta kerran kuussa mielenkiintoisten viinien äärelle. Tervetuloa mukaan.