Kevätillallinen — 17.5.2013

Kevätkauden päätös oli tällä kertaa järjestetty veden äärelle, sillä saimme viettää kauniin keväisen illan Jyväsjärven maisemissa, Alban ravintolan järjestämänä, 17.5.2013. Illan teema oli pinkki eli juomat, ruoka ja kattaus oli sävytetty vaaleanpunaiseen ilmeeseen. Jokaisella oli myös jotain pinkkiä sovitettuna asuun.

Aloitimme rantaterassilla nautiskellen Torresin Chileläistä Santa Digna Estellada Rose -kuohuviiniä, joka on valmistettu vanhasta paikallisesta Pais-rypäleestä perinteisellä menetelmällä. Kesäisen marjainen ja pirteä, sopivan hapokas kuohuviini herätteli mukavasti makunystyröitä.

Alkuruoka oli herkullista lohipastramia ja jokirapumoussea, joiden kanssa nautiskelimme KWV puolikuivaa Rose -kuohuviiniä, valmistettu Pinotage-rypäleistä. Pääruokana oli kevätkananpoikaa ja punajuuri-vuohenjuustokastiketta Rose de Carsin viinin kera. Pinkki teema jatkui edelleen jälkiruoassa, jossa oli vadelma-valkosuklaajäädykettä ja suklaabrownie vadelmasiirapin kera. Jälkiruoan kanssa maistelimme Croft Pink Port-viiniä, joka onkin mielenkiintoinen uusi aluevaltaus port-viinille. Jäähdytettynä se on mainio jälkiruoka- tai nautiskeluherkku kesäiseenkin tilaisuuteen. Kahvin kanssa saimme vielä vaaleanpunaiset macaroneleivokset.

Lopuksi järjestettiin paras-pinkki-idea kilpailun äänestys, jossa finaalissa olivat Margit hyvän tarinan siivittämänä ja Aimo vaaleanpunaisine sukkineen. Molemmat palkittiin Yellow Pink, australialaisella kuohuviinillä. Hyvillä mielin läksimme kesän viettoon löytämään uusia makukokemuksia.

Kevätillallisen menu (pdf 304 KB)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *