Syyskauden päätösillallinen — 13.12.2013

Syyskauden päätösillallinen pidettiin Punaisen Pirtin Juhlan Paikassa Ilmarisenkadulla. Olimme valinneet illan teemaksi Italian.

Aloitimme maistelemalla Veneton alueelta Pasquan Bardolinoa. Viini on kevyen marjainen, hiukan viilennettynä raikas punaviini, jota nautimme italialaisen leikkelelautasen herkkujen kera. Bardolino, kuten myös pääruoan kanssa nautitut Ripasso- ja Amarone-viinit on kaikki valmistettu useimmiten Corvina-, Rondinella- ja Molinara-rypäleistä. Pääruokana meillä oli pitkään haudutettua mausteista lammaspataa. Nämä Veneton Valpolicellan alueen muhevat viinit pärjäsivät hyvin lammaspadan yrttien kanssa.

Jälkiruokana maistelimme Corconzola-juuston lisäksi Italian kuuluisinta jouluherkkua, Panforte di Siena -maustehedelmäkakkua, jonka juuret ulottuvat 1200-luvulle ja Sienan kaupungissa sijaitsevaan Montecelson luostariin. Jälkiruokaviininä oli Domini Veneti Recioto della Valpolicella, jossa maistuvat makeat mausteet, rusina ja hillomainen kirsikka. Myös tämä viini on tehty samoista edellämainituista rypäleistä, lisänä Corvinone.

Saimme illan aikana perehtyä hyvin monipuolisesti kyseisten rypäleiden aromimaailmaan ja huomata kuinka monta erityyppistä viiniä niistä on mahdollista valmistaa. Ilta sujui herkuttelun ja vilkkaan keskustelun merkeissä ja innostuimme välillä laulamaan Soihdut sammuu -joululaulunkin. Näin rattoisasti saimme päätettyä Viiniseura Jyväskylä Munskänkarnan 15-vuotisjuhlavuoden.

Kiitokset Helenalle juhlavuoden teemoista, pinkki-teemaan liittyvästä kevätillallisesta Albassa, syyskuun juhlaillallisesta ohjelmineen Pöllöwaarissa ja lopuksi tästä Italian jouluillasta.

Juhlaillallisen viiniesittelyt

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *