Huhtikuun 2017 tasting: Chardonnay

Huhtikuun tasting pidettiin 20.4.2017 ravintola Pöllöwaarin alakerrassa. Mukana oli 21 munskalaista.

Aiheena meillä oli taas rypäleteema. Tällä kertaa perehdyimme perusteellisesti Chardonnayn ominaispiirteisiin. Heikki oli valmistanut todella monipuolisen ja opettavaisen diaesityksen, jonka pohjalta illan alustuksen piti Mari Moilanen.

Aluksi tutustuimme Chardonnay-rypäleen aromimaailmaan ja siihen, miten aromit ja happoisuus muuttuvat ilmaston lämpötilasta ja maaperästä riippuen. Mari kävi sitten läpi Chardonnayn viljelyn merkittävät alueet Ranskassa eli Chablisin ja Beaunen lähialueet. Tutustuimme alueiden muutamiin merkittäviin viineihin ja sieltä tuleviin illan aikana maisteltaviin viineihin. Samaan tapaan tutustuttiin myös Kaliforniaan, Australiaan ja Chileen, joiden alueilta oli myös valittu viinejä maisteltavaksi.

Ilta aloitettiin kuitenkin tyylikkäästi Bonnairen Blanc de Blancs Gran Cru -samppanjalla eli chardonnay-rypäleestä tehdyllä vuosikertasamppanjalla. Illan muut viinit maistelimme sokkona. Tiesimme kyllä, mitkä viinit olivat maisteltavina, mutta emme tienneet, mikä viini oli missäkin pullossa.

Seuraavat viinit maistelimme:

  • Domaine Laroche Chablis 1er Cru Les Vaudevey, 2015
  • Joseph Drouhin Rully 2014
  • Jekel Gravelstone Chardonnay 2015
  • Penfolds Koonunga Hill Chardonnay 2015
  • Marques de Casa Concha Chardonnay

Arvioimme ja pisteytimme viinit ja kukin valitsi oman suosikkinsa. Eniten ykköstiloja sai Joseph Drouhin Rully, mutta lähes yhtä suosittu oli Domaine Laroche Chablis. Äänet jakautuivat itse asiassa hyvin tasaisesti johtuen erittäin herkullisista viineistä. Osa viineistä oli tammitettuja ja osa tammettamattomia.

Ilta oli opettavainen osoittaen, että Chardonnay-viinit ovat tyylikkäitä ja monipuolisia viinejä. Kiitokset Heikille ja Marille!

Teksti: Olli Kokkonen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *