Esittely

Munskänkarnan paikallisyhdistykset tarjoavat jäsenilleen mahdollisuuden tutustua tarkemmin viinien maailmaan ja viinien yhdistämiseen ruoan kanssa. Jäseneksi voidaan ottaa viineistä kiinnostunut yli 18-vuotias henkilö. Ota yhteyttä paikallisyhdistykseesi, jos olet kiinnostunut tutustumaan toimintaamme. Jäsenyyden tunnuksia ovat tastevin –maistelukuppi vaihtuvine vuosinauhoineen ja Munskan pinssi.

Tastingit
Suomen Munskänkarnan toiminnan perustana ovat paikallisyhdistykset, jotka järjestävät tastingejä eli maistelutilaisuuksia luentoineen 9-15 kertaa vuodessa. Näihin tilaisuuksiin voivat osallistua jäsenet ja asiasta kiinnostuneet ulkopuoliset Munskan jäsenen kutsumana.

Koulutus
Paikallisseurat järjestävät tasokursseja ja -kokeita, joiden materiaalin sisällöstä vastaa Suomen Munskänkarna ry. Keskusliiton nimeämä henkilö tarkastaa ja myös hyväksyy kokeet, joissa on teoriaosa ja maisteluosuus.

Taso 1- ja rypälekokeen koulutus- ja tarkastustoiminta toteutetaan kokonaan paikallisyhdistyksissä. Korkeimmat tasot, 2 ja 3 toteutetaan yhteistyössä Ruotsin Munskänkarnan kanssa.

Vuosittainen viinikilpailu käydään keväisin, minne paikallisyhdistykset lähettävät edustajansa. Kansallisen viinikilpailun voittajat jatkavat kansainvälisiin kilpailuihin.

Matkat
Munskan jäsenenä voit syventää viiniharrastusta myös yhteisillä viinimatkoilla. Matkoilla pääset tutustumaan viinitiloihin ja viinin valmistusprosessiin käytännössä, ihania lounaita linnojen puutarhoissa unohtamatta. Paikallisyhdistykset tekevät vuosittain viinimatkoja ympäri maailman!

Tiedotus
Munskänkarnan jäsenet saavat tietoa viineistä ja viinimaailmasta jäsenlehtenä toimivan Viinilehden välityksellä. Ruotsinkielisille tulee ”Munskänken med Vinjournalen”. Kukin paikallisseura tiedottaa omasta toiminnastaan suoraan jäsenilleen kirjeitse, sähköpostitse ja www-sivujen kautta. Keskusliitto tiedottaa Suomen Munskänkarna ry:n toiminnasta paikallisyhdistysten toimihenkilöille.