Huhtikuu 2023: Vappuetkot, Italialaiset kuohuvat

Vappuetkoille kokoonnuimme 28.4.2023 nautiskelemaan italialaisia kuohuviinejä. Paikkana oli viihtyisät OP-Kodin tilat. Esittelijänä toimi Gradian lehtori Aino Kiljander, joka oli valinnut iltaamme yhden proseccon ja erilaisia perinteisellä menetelmällä valmistettuja kuohuviinejä.

Maistellut viinit

  • Cecilia Beretta Conegliano Valdobbiadene Prosecco Superiore Brut 2021
  • Villa Crespia Novalia Franciacorta Brut 2020
  • Ca’del Bosco Cuvee Prestige 45 Edizione Franciacorta Extra Brut
  • Cuvage Nebbiolo d’Alba Millesimato Rosé Brut 2017
  • Rotari Riserva Brut 2017
  • Banfi Rosa Regale Brachetto d’Acqui 2022

Ainon luonnehdinnat viineistä

Prosecco-viini tulee Veneton arvostetuimmalta DOCG Conegliano-Valdobbiadene -alueelta, mistä tulee herkullisen täyteläisen hedelmäiset proseccot. Niissä maistuu kuitenkin selkeästi hedelmäinen raikkaus tyylikkään tasapainoisena pehmeine kuplineen.

Tunnetuin ja arvostetuin perinteisellä menetelmällä valmistettu kuohuviini on DOCG Franciacorta. Tastingissä voit verrata kahta erilaista makutyyppiä, joista toinen on pirteän hedelmäinen ja toinen edustaa runsaan paahteista franciacortaa.

Trentino-Alta Adige -alueelta valitussa laadukkaassa kuohuviinissä maistuu tasapainoinen hedelmällisyys rapsakalla hapokkuudella.

Rose Brut kuohuviini on valmistettu Nebbiolo-rypäleistä. Tämä erikoisuus nostattaa veden kielelle punaisten marjojen ryhdikkyydellä.

Brachetto d’Acqui on makea erikoisuus Piemontesta. Viini pirskahtelee kevyesti ja on myös trendikkäästi matala-alkoholinen. Tämä makea jälkiruokakuohuva yllättää herkullisuudellaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *