LEHDISTÖTIEDOTE: Viinien sokkomaistamisen SM-kilpailu lauantaina 6.6.2020 Helsingissä – voittajat MM-kisoihin Ranskaan

Suomen Munskänkarna ry
Lehdistötiedote 2.6.2020

Suomen Munskänkarna ry, yksi Suomen suurimmista viiniseuroista, järjestää lauantaina 6.6.2020 viinien sokkomaistamisen SM-kilpailun Helsingissä. Kilpailuun osallistuu yhdeksän kahden hengen joukkuetta Munskan paikallisyhdistyksistä eri puolilta Suomea. Voittajat jatkavat syksyllä matkaa Ranskaan viinien sokkomaistamisen MM-kisoihin.

  • Parituntinen kilpailu alkaa lauantaina ennen puoltapäivää. Voittajajoukkueet saadaan selville kolmen aikaan, kun kaikki kilpailuvastaukset on pisteytetty. Sitten tiedämme, ketkä syksyllä matkaavat Suomen edustajina sokkomaistamisen MM-kisoihin Ranskaan, kertoo Suomen Munskänkarna ry:n puheenjohtaja Samuli Jalkanen

Kilpailussa maistetaan 12 viiniä, joiden joukossa voi olla makeita, väkevöityjä, kuohuvia tai muita tavanomaisia viinityyppejä. Viinit kaadetaan yksi kerrallaan, noin kymmenen minuutin välein. Viineistä on tunnistettava dominoiva rypälelajike, alkuperämaa, viinialue ja -ala-alue sekä vuosikerta. Kilpailussa ei saa käyttää kirjallisuutta tai muita apuvälineitä.

  • Jos kotona haluaa testata taitojaan tämänvuotisilla SM-kisaviineillä, niin julkaisemme kisan jälkeen niistä listan Suomen Munskänkarnan Facebookissa. Olisi todella mielenkiintoista kuulla, minkälaisia pisteitä kotitastingeissä saadaan! Toivotamme toki kaikki myös tervetulleiksi mukaan Munskan toimintaan omassa paikallisyhdistyksessä, joita meillä tällä hetkellä on 14 eri puolilla Suomea, Jalkanen kertoo.

Nyt kisattava sokkomaistamisen SM-kilpailu on yksi esimerkki Munskänkarnan toiminnasta. Jäsenmäärältään maailman suurimman viiniseuran paikallisyhdistykset järjestäjät paikkakunnillaan erilaisia tasting- ja maistelutilaisuuksia, viinimatkoja sekä kolmitasoisen koulutusohjelman. Useat sokkomaistamisen SM-loppukilpailuun osallistujat ovat suorittaneet Munskan koulutustasokokeita menestyksellä ja jatkavat nyt kisaamista jopa MM-tasolla.

  • MM-kisat tuovat meille hieman aikataulupaineita. Olemme kalenterin kanssa tarkkoina, jotta kansallinen kisa saadaan järjestettyä, matkajärjestelyt tehtyä ja kisajoukkue ehtii vielä harjoitellakin syksyn kisaa varten. Tämä kesäkuulle siirtynyt kisa piti alun perin järjestää perinteiseen tapaan huhtikuussa, mutta korona sotki suunnitelmat. Järjestämme kilpailun nyt viranomaisten ohjeita noudattaen ja jokainen osallistuu tilaisuuteen oman harkintansa mukaan. Nuhaisena, kuumeisena tai muuten kipeänä jäädään kotiin – kuten yleensäkin viinitastingeistä, Jalkanen taustoittaa.

Kilpailun kesto on hieman yli kaksi tuntia. Tänä aikana kilpailijat ovat samassa luokkatyyppisessä tilassa Helsingin Allergiatalossa. Riskien minimoimiseksi kisatilaan pääsevät tällä kertaa vain kilpailijat, kilpailun järjestäjät ja erikseen kutsutut avustajat.

***
Lisätietoja, haastattelupyynnöt ja tulospalvelu:

***
Viiniseura Munskänkarna on yli 27 000 jäsenellään maailman suurin viiniseura. Ruotsissa vuonna 1958 perustetun ja sieltä 1982 Suomeen rantautuneen järjestön tavoitteena on levittää ja syventää viinien ja muiden jalojen juomien tuntemusta sekä edistää hyviä ja kohtuullisia juomatapoja. Suomen Munkänkarna ry:een kuuluu 14 paikallisyhdistystä, joilla on yhteensä yli 1 500 jäsentä. www.munskankarna.org #Munska

***
2.6.2020 Stana Porvali

Kuva: pixabay.com