Jäsentiedote 1/24 

Vaalikokouksen kuulumiset

Vaalikokouksen päätösten pohjalta hallitus hieman uudistui: Jyrki Salminen Hämeenlinnasta ja Seilo Ristimäki Turusta tulivat hallitukseen uusina jäseninä.

Kokoonpano on siis seuraava: Jyrki Salminen on puheenjohtaja, Marjatta Saha varapuheenjohtaja ja MyClub vastaava. Epi Piitulainen ja Alexey Schramko muodostavat koulutustiimin. Seilo Ristimäki ja Alisa Viinikainen tiedotustiimin, Alisahan toimii myös Suomen Munskan sihteerinä. Raimo Salo hoitaa vakaasti edelleen talouttamme.

Uusi hallitus haluaa uudistaa yhdistystä ja kannustaa alueyhdistyksiä jäsenhankintaan – etenkin nuorten jäsenten. Keskushallitus työstää parhaillaan keinoja, miten saamme edistettyä jäsenhankintaa valtakunnan tasolla.

Rohkaisemme kaikkia alueyhdistyksiä MyClub -palvelun käyttöönottoon. Ja muistutamme, että viinit ovat upea ja ehtymätön oppimisen kohde, mitä koulutustiimi aktiivisesti tukee. Näistä lisää kirjeessä alempana!

Vaalikokous päätti, että Viinilehti irrotetaan jäsenmaksusta. Jäsenmaksu on jatkossa henkilökohtainen ja munskalaiset voivat tilata halutessaan Viinilehden erikseen edulliseen hintaan 69,90€/vuosi. Lehden tilaus tapahtuu kätevimmin suoraan tilaa.viinilehti.fi -sivustolta. Ota yhteyttä keskushallitukseen saadaksesi alekoodin.

Tilaus sisältää:

 • Kuusi muhkeaa ja entistä runsaampaa Viinilehteä
 • Lipun Viini & Ruoka -tapahtumaan Helsingin Messukeskuksessa 2024
 • 20 % alennus normaalihintaisista Riedel-tuotteista Decanter-myymälöissä sekä verkossa
 • 10 € alennus viinien verkkokauppaan Viinikellari.comissa
 • Lukuoikeuden digilehteen Lehtiluukku-palvelussa (sisältää Viinilehden arkiston)


MM-kisat 2023

Viinien sokkomaistelun MM-kisat 2023 pidettiin Provancessa lokakuussa 2023. Kisan voitti ensimmäistä kertaa tapahtumaan osallistunut Romania 108 pisteellä. Hollanti tuli toiseksi 107 pisteellä ja Tanska kolmanneksi 95 pisteellä. Kisaan osallistui ennätykselliset 32 maata, joiden joukossa Suomen joukkue tuli 62 pisteellä sijalle 22. Ruotsi sai kaksi pistettä enemmän ollen sijaluvulla 20.

Kaikki sijoitukset ja maistetut viinit viinit löytyvät RVF:n sivulta.


Vuosikokous ja kansallinen viinikilpailu Tampereella 13.4.

Tampereen Munska ja Matti Sievänen ovat ystävällisesti lupautuneet isännöimään vuosikokouksen ja tämän vuoden viinikilpailun Tampereella 13.4. Laittakaa päivämäärä jo kalenteriin, virallinen kutsu tulee lähempänä kokousajankohtaa. 

Kansallinen viinikilpailu järjestetään vuosikokouksen jälkeen. Kilpailussa maistetaan 12 viiniä, joista pitää tunnistaa dominoiva rypäle, alkuperämaa ja -alue sekä vuosikerta. Kilpailun kaksi parasta paria lähetetään lokakuussa Ranskassa pidettävään MM-kilpailuun. Kilpailuun osallistuu myös ruotsinkielisen sisarjärjestömme edustajat.

Kokoukseen tai kilpailuun tulevilla on mahdollisuus osallistua omakustanteiselle illalliselle kokous- ja kilpailupäivän jälkeen. Tästä tulee lisää tietoa kokous- ja kilpailukutsuissa.


Koulutus- ja kilpailukalenteri 2024

 • Paikallisyhdistysten viinikilpailu helmi-maaliskuussa. Tarkemmat ohjeet tulevat tammikuun aikana.
 • 2-tason koe 16.3.2024
 • Kansallinen viinikilpailu Tampereella 13.4.2024
 • Kansainvälinen viinikisa Chateau Dauzac, Margaux, Bordeaux 12.10.2024
 • 3-tason käytännön koe 9.11.2024
 • 3-tason teoriakoe 16.11.2024
 • Mikäli osallistujia löytyy riittävästi, järjestetään syksyllä 2024 verkkokoulutuksena rypälekurssi

Pyydämme jäsenyhdistyksiä ilmoittamaan koulutusvastaaviensa yhteystiedot Suomen Munskänkarnan koulutusvastaaville sekä päivittämään tiedot MyClub palveluun, jotta asiaan liittyvä viestintä menee oikeaan osoitteeseen.


MyClub

MyClub esiteltiin keskushallituksen toimesta vuonna 2022, jolloin muutama alueyhdistys otti järjestelmän käyttöön ensin jäsenrekisterinä, sittemmin tapahtumiin ilmoittautumisissa, laskutuksessa ja jäsenviestinnässä. Suurin osa alueyhdistyksistä käyttää tai on ottamassa MyClubin käyttöönsä.

Kokemukset ovat erinomaisia, ”paluuta vanhaan ei ole”

Jäsentiedot pysyvät ajan tasalla (liittymisvuosi, koulutustaso, yhteystiedot jne.) ja ovat vastuuhenkilöiden helposti saatavilla. Vaikka jäsen ei olisi aktivoinut itseään, hän saa tiedotteet, kutsut, laskut suoraan sähköpostiinsa.

Kutsut ja ilmoittautumiset tapahtumiin ovat selkeät. Kutsuun voi asettaa

osallistujamäärän, viimeisen ilmoittautumispäivän ja automaattisen laskun lähetyksen heti ilmoittautumisen yhteydessä. Jos ja kun perumisia tulee, niin MyClub ilmoittaa automaattisesti siitä seuraavalle jonossa olevalle.

Kaikki tämä helpottaa myös hallitustyöskentelyä joka vaiheessa. Käytännössä riittää, että yhdistyksestä 2-3 henkilöä ottaa vastuun MyClubin käytöstä.

Jos tarvitsette opastusta käyttöönotossa, voitte ottaa yhteyttä marjatta.saha(a)kolumbus.fi. Marjatta auttaa teitä mielellään eteenpäin, helpottamaan hallitustyöskentelyä ja parantamaan jäsentyytyväisyyttä!