Huhtikuun tasting 28.4.2014

Huhtikuuun tastingin teemana olivat  laatusamppanjat ja kuohuviinit. Tasting pidettiin Makumaassa, ja osallistujina oli 24 jäsentä ja yksi vierailija.

Viinit ja illan ohjelman meille järjesti Tampereen Munskan puheenjohtaja Matti Sievänen. Hän perehdytti meidät syvällisesti varsinkin samppanjan historiaan ja valmistukseen. Kuulimme myös muiden kuohuviinien valmistuksesta ja tutustuimme eri menetelmiin, miten hiilidioksidi ja kuplat juomaan saadaan aikaan.

Maistellut kuohuviinit ja samppanjat:

  • David Ermel Alsace Cremant
  • Cava Guilera Brut Nature Gran Reserva 2006
  • Vega de Ribes Xare.lo 2008
  • Champagne Goutorbe Special Club 2004
  • Champagne Maurice Lassalle Grande Reserve 2006
  • Champagne Maurice Lassalle Cuvée Coquelicot Prestige 2002

Maistelimme viinit sokkona.Tiesimme mitä viinejä oli tarjolla, mutta emme maistelujärjestystä. Tämä oli taas kerran opettavainen tapa maistella, niin että hinta ja etiketti eivät vaikuttaneet arvioon. Maisteltavana oli kolme samppanjaa, joista kaksi oli vuosikertasamppanjoita.

Samppanjat erottuivat maistelussa edukseen ja saivat ansaittua arvostusta. Eniten pisteitä sai Maurice Lassalle Cuvée Coquelicot Prestice. Sensijaan Lassalle Grande Reserve oli jostain syystä pettymys, ja se ei tällä kertaa saanut kannatusta. Erikoisin makukokemus oli maalaismenetelmällä valmistettu Xare.lo, jossa oli tunnistettavissa miellyttävää tallintakuista ja hiivan tuoksua sekä ikääntymisen tuomaa kypsyyttä. Kaikki viinit olivat kuitenkin erinomaisia ja laatuun nähden edullisia.

Lopuksi maistelimme eri-ikäisiä ja erilailla maustettuja Palsamico-etikoita, joista jotkut olivat todella hienoja herkkuja. Maisteltavana oli myös kolme Alsacelaista valkoviiniä. Matin yrityksen eli Viinimestareiden kautta kaikkia edellä mainittuja ja paljon muitakin viinejä on saatavana.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *