Helmikuun tasting 20.2.2015

Helmikuun tasting toteutettiin 20.2.2015 klo 16-20 Jyväskylän kansalaisopiston tiloissa. Teemana olivat blinit ja viinit. Tapahtumaan osallistui 22 munskalaista, joista noin puolet osallistui myös blinien valmistukseen.

Valmistimme blinit Leena Pölkin opastuksella perinteisellä reseptillä tattarijauhoista runsaassa kirkastetussa voissa paistaen. Lisukkeiksi esivalmistelimme muikun ja kirjolohen mätiä, kylmäsavulohta, kylmäsavuporoa, metsäsienihakkelusta, punasipulia sekä smetanaa.

Aluksi maistelimme seuraavat viinit ilman ruokaa:

  • Domaine des Salices Viognier 2013 valkoviini
  • Leyda Garuma Vineyard Sauvignon Blanc 2013 valkoviini
  • Wolf Blass Yellow Label Riesling 2013 valkoviini
  • Anna de Codorniu Brut Cava, Xarello, Parellada, Macabeo ja Chardonnay rypäleistä
  • Jansz Premium Cuvée Brut Pinot Noir, Pinot Meunier ja Chardonnay rypäleistä
Kuva: Maija-Liisa Siitari

Kuva: Maija-Liisa Siitari

Maistelun jälkeen herkuttelimme kuumilla blineillä ja lisukkeilla ja vertailimme eri viinien sopivuutta makukokonaisuuteen. Monien mielestä Jansz-kuohuviini ja riesling-valkoviini sopivat tasapainoisimmin yhdessä blinien kanssa. Muitakin mielipitetitä oli, kuten yleensäkin tasting-tilaisuuksissamme.

Blinit lisukkeineen olivat herkullisia: yhtäkään ei jäänyt jäljelle. Jälkiruokana oli Cointreau-päärynöitä ja sinihomejuustojäätelöä, jonka kanssa maistelimme Tosti Butterfly Demi -Sec spumantea Trebbiano- ja Moscato-rypäleistä. Makeiden päärynöiden ja voimakkaanmakuisen jäätelön kanssa viini jäi kuitenkin pliisuksi.

 

Kokemus hieman poikkeuksellesti toteutetusta tasting-illasta oli positiivinen!
-Olli Kokkonen-

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *