Tammikuun tasting 19.1.2015

Tammikuun tasting pidettiin Makumaassa 19.1.2015.  Illan teemana olivat Saksan ja Itävallan punaviinit. Näitä viinejä tulee Suomessa harvemmin juotua, sillä Alkon valikoima on todella suppea. Viineihin törmää kyllä, jos matkustelee Euroopassa.

Illan esityksen piti Joachim Böger Heikki Puolakan kokoaman aineiston pohjalta. Perehdyimme Saksan viinialueisiin ja siellä viljeltäviin punaviinirypäleisiin. Ilta sisälsi myös hivenen saksan kielen opetusta, sillä Joachim täsmensi meille teemaan liittyviä saksan kielen termejä, ääntämistä ja oikeinkirjoitusta.

Maistellut saksalaiset viinit:

  • Freiherr von Göler Spätburgunder Trocken, Saksa, Baden, Qualitätswein Baden, 2011
  • Becker Family Pinot Noir, Friedrich Becker, Saksa, Pfalz, Qualitätswein Pfalz, 2011
  • Schneider Black Print, Markus Schneider, Saksa, Pfaltz, Qualitätswein Pfalz, rypäleet Cabernet Dorsa, Syrah, Merlot, Cabernet Sauvignon, 2012

Kaksi ensimmäistä olivat marjaisia punaherukan ja mansikan sävyttämiä viinejä. Kolmas eli Schneider Black Print oli nimensäkin mukaan tummaa kuin muste ja täyteläinen, runsaan paahteinen ja moniulotteinen viini.

Seuraavaksi perehdyimme Itävallan viinialueisiin ja rypäleisiin.

Maistellut itävaltalaiset viinit:

  • Muenzenrieder Zweigelt Classic, Münzenrieder Wein, Itävalta, Neusiedlersee DAC , 2013
  • Pittnauer Pinot Noir Fuchsenfeld, Pittnauer, Burgenland, Qualitätswein Burgenland, 2010
  • Trapl Blaufränkisch, Trapl, Itävalta, Carnuntum, Qualitätswein Curnuntum, 2011

Zweigelt ja Pinot Noir olivat tyypillisen marjaisia ja tasapainoisia viinejä. Baufränkisch oli sensijaan runsaan mustikkainen, josta monille tuli mieleen oman maamme metsän mustikat.

Maistelimme viinit sokkona, mikä aiheutti järjestelyissä ja maistelussa hieman hämminkiä eikä toiminut tällä kertaa toivotulla tavalla kuten monesti aiemmin sokkotastingeissa. Saimme kuitenkin hyvän katsauksen Saksan ja Itävallan punaviineihin leppoisissa tunnelmissa.
– Olli Kokkonen –

 

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *